עם שפע של אפשרויות זמינות בשוק, בחירת סוללה לרחפן, יכולה להתגלות כמשימה לא פשוטה. במדריך זה, נתעמק בגורמים החיוניים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת הסוללה וכל זאת כדי להבטיח ביצועים מיטביים, עמידות לאורך זמן ובטיחות לרחפן שלכם.
הכתבה בשיתוף עם חברה מובילה בארץ, אצלה תוכלו לעבור קורס הטסת רחפנים ובסופו של דבר לקבל רישיון לרחפן.
לפני הכל, מה זה רחפן?
לפני שנעמיק בפרטים הספציפיים הקשורים לבחירת סוללה לרחפן, ננסה להסביר בקצרה מה זה רחפן. רחפן, הידוע גם בשם כלי טיס בלתי מאויש, הוא כלי טיס ללא טייס אנושי על סיפונו.
רחפנים נשלטים בדרך כלל מרחוק על ידי אדם המטיס אותם ונמצא על הקרקע או באופן אוטונומי באמצעות תוכניות טיסה מתוכנתות מראש. הם משמשים למטרות שונות, כולל צילום אווירי, וידאו, מעקב, מיפוי, משלוחים ומטרות פנאי.
סוללה לרחפן – גודל ומשקל
בעת בחירת סוללה לרחפן, חשוב לקחת בחשבון את הגודל והמשקל שלה כדי להבטיח תאימות לעיצוב ולמפרט של הרחפן. מומלץ לבחור בסוללה שמשתלבת בצורה חלקה בתוך תא הסוללות של הרחפן מבלי לפגוע באיזון או באווירודינמיקה שלו. בנוסף, יש לשים לב למשקל הסוללה, מכיוון שהיא משפיעה ישירות על קיבולת המטען של הרחפן וביצועי הטיסה. יש לבחור סוללה שיוצרת איזון בין קיבולת ומשקל, תוך אופטימיזציה של סיבולת ויכולת תמרון.
קיבולת הסוללה של הרחפן
קיבולת הסוללה, הנמדדת במילי אמפר, מציינת את כמות האנרגיה שהסוללה יכולה לאגור ולספק לאורך זמן. סוללות עם קיבולת גבוהה יותר מציעות זמני טיסה ארוכים יותר. עם זאת, סוללות עם קיבולת גדולה יותר נוטות להיות מגושמות וכבדות יותר, ומשפיעות על המשקל והאיזון הכולל של הרחפן. יש לשקול את דרישות השימוש הספציפיות ואת יעדי הטיסה בעת בחירת קיבולת הסוללה המתאימה עבור הרחפן.
מתח הסוללה של הרחפן
מתח מתייחס להפרש הפוטנציאל החשמלי בין שני הקטבים של הסוללה. רוב הרחפנים פועלים על סוללות ליתיום פולימר (LiPo), אשר בדרך כלל יש להן מתחים נומינליים הנעים בין 3.7V ל-22.2V ומעלה. יש לוודא שדירוג המתח של הסוללה תואם את דרישות המתח של מערכת החשמל של הרחפן. שימוש בסוללה עם מתח לא תואם עלול לגרום לנזק לרכיבים האלקטרוניים של הרחפן ולפגוע בבטיחות במהלך הטיסה.
קצב פריקה של סוללת הרחפן
קצב הפריקה, מציין את הקצב שבו סוללה יכולה לספק את האנרגיה המאוחסנת שלה.
פריקה גבוהה יותר מאפשרת לסוללה לספק חשמל מהר יותר, מה שהופך אותה למתאימה לרחפנים עם מנועים בעלי ביצועים גבוהים. עם זאת, אין חרוג מקצב הפריקה המרבי המומלץ, מכיוון שהוא עלול להוביל להתחממות יתר, צניחה במתח וכשל בטרם עת של הסוללה.
קונקטור
המכונה גם תקע הסוללה או סוג המחבר, קובע כיצד הסוללה מתממשקת עם מערכת חלוקת החשמל של הרחפן. סוגי מחברים נפוצים לסוללות רחפן כוללים בין היתר XT60, XT30, Deans, JST ו-EC3. יש לוודא תאימות בין מחבר הסוללה לתקע המתאים בלוח חלוקת החשמל או בבקר הטיסה של הרחפן. שימוש במחברים לא תואמים עלול לגרום למגע חשמלי לקוי, להתנגדות מוגברת ולסכנות בטיחותיות.
מותג הסוללה של הרחפן
בעת רכישת סוללה לרחפן, מומלץ לבחור במותגים מוכרים ואמינים הידועים בתקני האיכות, הביצועים והבטיחות שלהם. מותגים מבוססים, ידועים בייצור סוללות רחפן איכותיות עם טכנולוגיה מתקדמת ופרוטוקולי בדיקה קפדניים. השקיעו בסוללות איכותיות מיצרנים בעלי מוניטין כדי להגן על הרחפן שלכם ולהבטיח ביצועים מיטביים.
כמה מילים לסיכום…
בחירת סוללת הרחפן הנכונה חיונית למיצוי הביצועים, אורך החיים והבטיחות של הרחפן.
קחו בחשבון גורמים כמו גודל ומשקל, קיבולת, מתח, קצב פריקה, סוג מחבר ומוניטין של מותג בעת בחירת סוללה העונה על הדרישות הספציפיות שלכם. השקיעו בסוללות איכותיות מיצרנים בעלי מוניטין כדי להבטיח אמינות, יעילות ושקט נפשי.