בין המשימות השונות הכרוכות בניקיון משרדים, שלוש בולטות כחשובות במיוחד:
ניקיון חדרי שירותים, ריקון הפחים ושטיפת הרצפות. בכתבה הבאה, נסביר מדוע משימות אלו חיוניות, נציג שיטות עבודה מומלצות לביצוען ונסביר כיצד הן תורמות לסביבת עבודה בריאה ויעילה יותר.
הכתבה בשיתוף עם חברת ניקיון משרדים המספקת שירותי ניקיון משרדים לחברות, ארגונים ועסקים קטנים וגדולים.
ניקוי חדרי השירותים
חדרי שירותים הם חללים שיש בכל משרד והם דורשים ניקוי שוטף ויסודי כדי למנוע התפשטות חיידקים ולשמור על סביבה נעימה לעובדים.
שגרת ניקיון יומית: יש לנקות את חדרי השירותים לפחות פעם ביום. ניקיון בתדירות גבוהה יותר מומלץ מאוד אם מדובר על משרד גדול או משרד שיש בו תנועה רבה. שגרה זו צריכה לכלול ניקיון של השירותים, הכיורים, המראות והרצפות, כמו גם חידוש מלאי של סבון לידיים, מגבות נייר ונייר טואלט.
ניקוי עמוק: בנוסף לניקיון היומי, חדרי שירותים צריכים לעבור ניקוי עמוק ויסודי לפחות פעם בשבוע. זה כרוך בקרצוף וחיטוי של כל המשטחים כגון חיפויים של קירות וניקוי משטחים שיש מתחת לכיורים. ניקוי עמוק עוזר להסיר לכלוך שהצטבר והוא מבטיח שכל האזור של השירותים יהיה מחוטא היטב.
אוורור נכון: חדרי השירותים צריכים להיות מאווררים היטב כדי למנוע הצטברות של לחות, שעשויה להוביל לעובש וטחב.
שימוש בחומרי חיטוי: יש לנגב את כל המשטחים עם חומר חיטוי שמשמיד חיידקים, במיוחד באזורים כמו מושבי אסלה, ידיות וברזים.
ריקון הפחים
פחים משמשים ברחבי המשרד לפינוי פסולת מסוגים שונים. אם לא מקפידים לרוקן את הפחים באופן קבוע, הם יתמלאו ויעלו על גדותיהם והדבר יוביל לריחות לא נעימים ולמשיכה של מזיקים.
ריקון יומי: יש לרוקן את כל פחי המשרד לפחות פעם ביום כדי למנוע הצפת יתר והצטברות של פסולת. באזורים בהם יש תנועה רבה, ייתכן שיהיה צורך לרוקן את הפחים בתדירות גבוהה יותר, במיוחד אם הם מכילים פסולת מזון.
ניקוי הפחים: לא מספיק רק לדאוג לרוקן את הפחים, יש גם לנקות אותם באופן קבוע כדי למנוע הצטברות של לכלוך, חיידקים וריחות.
ריקון קבוע של הפחים היא דרך פשוטה אך יעילה לשמור על משרד נקי ומאורגן. כך ניתן למנוע עומס, להפחית את הסיכון להתפשטות מזיקים ולהבטיח סביבת עבודה נקייה לעובדים.
שטיפת רצפות
הרצפות במשרד עלולות להתלכלך במהירות, במיוחד באזורים בהם יש המון תנועה. אבק, לכלוך ופסולת אחרת עלולים להצטבר על הרצפה וליצור סביבה לא היגיינית ועל כן יש להקפיד על ניקוי קבוע של הרצפה.
טאטוא וניגוב יומיומי: יש לטאטא ולשטוף את רצפות המשרד מדי יום.
שימוש בתכשירי ניקוי נכונים: סוג הרצפה במשרד יקבע את מוצרי הניקוי המתאימים לרצפה ושיטות השימוש בהם. לדוגמה, רצפות עץ דורשות טיפול שונה מאשר רצפות אריחים או שטיחים. חשוב להשתמש בתכשירי הניקוי המתאימים כדי להימנע מפגיעה ברצפה.
כמה מילים לסיכום…
לסיכום, שמירה על משרד נקי מצריכה התייחסות שוטפת למספר תחומים מרכזיים, כאשר בין החשובים הם ניקיון חדר השירותים, ריקון הפחים ושטיפת הרצפה. משימות אלו, כאשר הן מבוצעות באופן עקבי ויסודי, תורמות לסביבת עבודה בריאה, בטוחה ונעימה יותר. שיהיה בהצלחה!