ככל שהעולם נעשה מודע יותר ויותר להשפעות הסביבתיות שנגרמות על ידי האנושות, "קיימות" הפכה למושג השגור בכל פה, ובכל תעשייה ראייה בת קיימא הופכת להכרחית.
כמובן שגם תעשיית הנדל"ן אינה יוצאת דופן ובשנים האחרונות חברות ניהול בתים משותפים נוקטות בצעדים אשר מצמצמים את טביעת הרגל הפחמנית של הנכסים.
כיצד עושים זאת, ועל מה חשוב לשים דגש?
כדי להפוך את הבניין שלכם להרבה יותר ידידותי לסביבה, היעזרו בטיפים הבאים.
-
השקיעו במכשירים חסכוניים באנרגיה – אחת הדרכים הקלות ביותר להפחית את טביעת הרגל הפחמנית היא להשקיע במכשירים חסכוניים באנרגיה. מכשירי חשמל כמו מקררים, מכונות כביסה ומדיחי כלים יכולים לקחת חלק נכבד בצריכת האנרגיה הביתית, לכן בעת רכישת מכשירי חשמל, חפשו את אלו שמעוצבים להיות חסכוניים באנרגיה, הם הרבה יותר ידידותיים לסביבה וגם לחשבון החשמל שלכם.
-
עברו לנורות LED – הן במרחבים הפרטיים והן במרחבים הציבוריים, כדאי לעבור לתאורת לד. כל חברת ניהול נכסים שדואגת לנושא הקיימות צריכה להמליץ להחליף את כל נורות הליבון בנורות לד חסכוניות אשר צורכות הרבה פחות אנרגיה. תאורת לד אולי דורשת מעט יותר השקעה, אולם היא תחזיק מעמד לאורך זמן רב יותר, תוך שתשתמש בעד 80% פחות אנרגיה.
-
התקינו משאבת מים – משאבת מים מבטיחה שלחץ המים בכל הדירות בבניין יהיה איכותי ומיטבי, ומכיוון שיש משאבות שונות בעוצמות וגדלים משתנים, אפשר להתאים בין סוג המשאבה לבין צרכי הבניין באופן ספציפי. משאבות מים המותקנות בכל קומה בעלות עוצמה נמוכה יותר, שקטות, מונעות בעיות בזרימת המים, מפחיתות את צריכת המים ואת חשבונות החשמל, והן גם יכולות להפחית את העומס על מערכת האינסטלציה של הבניין ולחסוך כסף בעלויות התחזוקה.
-
מחזור – דרך נוספת להפחית את טביעת הרגל הפחמנית היא באמצעות מחזור. במרחב מגורים משותף חשוב שתהיה תכנית מחזור מסודרת, אשר מקודמת על ידי חברת ניהול נכסים. מכיוון שלכל בניין יש פח משלו, בתים משותפים המעוניינים למחזר צריכים למקם פחים מסוגים שונים ולוודא שכל הדיירים מבינים את הכללים ויודעים איזה סוג של פסולת להשליך לכל פח. כמו כן, צריך לדאוג לאיסוף מסודר של הפסולת. כאשר אתם ממחזרים, תוכלו להפחית את הפסולת שמגיעה למטמנות, לשמור על משאבי הטבע ולהפחית את פליטת גזי החממה.
לסיכום,
צמצום טביעת הרגל הפחמנית בבתים משותפים בהחלט אפשרית על ידי שינויים פשוטים באורח החיים. כאשר חברת ניהול בתים משותפים מתגייסת למטרה זו, והדיירים מצטרפים בדרכים שונות ומגוונות, ואף חושבים על רעיונות חדשים, אפשר להשפיע באופן משמעותי על הסביבה, ואפילו ליהנות מחיסכון משמעותי בעלויות.
גם ככה בל נשכח שבניינים רבי קומות הרבה יותר ידידותיים לסביבה כי משתמשים בפחות עתודות קרקע, לכן 'קיימות' רק תחזק את המגמה הירוקה.
אז בואו כולנו יחד ניקח אחריות ונהפוך בתים משותפים להרבה יותר ברי קיימא בעתיד.