איזה מאכלים בריא לאכול באותה צלחת ומאיזה מאכלים מומלץ להימנע?

מאכלים בריאים

במאמר הבא ניגע בכמה נקודות חשובות בנוגע לסוגי המזון שרצוי לשלב באותה הארוחה ואיזה מזונות לא ממש ! 

חשוב לציין שמומלץ להעזר ביועץ תזונה וכושר מקצועי לפני לקיחת כל צעד משמעותי לאימון או שינוי התפריט, המאמר הבא הוא עבורכם על מנת להעשיר את הידע האישי של כל אחד ואחת מכם.

הקדמה קצרה לפני שנתחיל להכנס לעומק המאמר

מערכת העיכול שלנו מפרישה אנזימי עיכול שונים על מנת לסייע לפירוק המזון בדרך היעילה ביותר .
רמות וסוגי האנזימים המופרשים בקיבה מושפעים ישירות מסוג המזון שנכנס אלינו לגוף ובהגעתו לקיבה .
כל אנזים בעצם מותאם לפירוק סוג מזון, הכוונה אנזימי עיכול שפעולתם לפרק מזון עתיר פחמימה שונה מאנזימי עיכול שפעולתם מותאמת לפירוק מזון עתיר שומן וחלבון וכו'.
המטרה העיקרית בצירופי מזון נכונים היא להפריד בין סוגי המזון בארוחות ומתן תווך\זמן שיאפשר לקיבה שלנו להשלים את העיכול בצורה יעילה ללא עיקובים למינהם.
ההשפעה של צרופי מזון לא נכונים על מערכת העיכול:

תחושות שבטוח חלקכם חוויתם בעבר לאחר צירוף סוגי מזון לא נכונים : נפיחות, גזים , עצירות כאבי בטן ועייפות(חולשה כללית לאחר הארוחה)
יחד עם לא תפיקו תועלת מהמזון ותצברו יותר רעלים בגוף , מה שיקשה על העיכול בהמשך ובכללי במהלך הדיאטה שלהם.

קבוצת המזונות שחשוב לנו שתכירו בהמשך לצירופי מזון:

חלבון: מזונות מן החי: עוף,בשר בקר, דגים ומצורי חלב למינהם
שומן: כל סוגי השמנים שמן זית, קנולה, טחינה, אבוקדו, אגוזים וכו'
ירקות עמילניים : חצילים, דלעת, סלק, גזר, אפונה ירוקה, צנון, ועוד..
ירקות שאינם עמילניים: פטרוזיליה, כוסברה, ברוקולי, חסה , כרוב, תרד, סלרי פלפל ירוק ועוד..
עמילן: תפוח אדמה, בטטה, כוסמת, אורז, פסטות עוגיות ושאר מאכלים שיש בהם קמח.
פירות מתוקים: בננה, תמר, ענבים, צימוקים, ושאר הפירות היבשים
פירות חמוצים: תפוח חמוץ , אננס, רימון, תפוז, לימון, אשכולית.
פירות חמצמצים: אפרסק, מנגו, אגס, פטל, אוכמניות ,דובדבן ,משמש .
קבוצת המלונים: אבטיח, מלון לכל סוגיו

ועכשיו לאחר ההקדמה המקוצרת נציג לפניכם צרופי מזון שליליים:

צירוף חלבון ועמילן :
אחת הטעויות השכיחות ביותר בקרב האוכלוסיה המודרנית , רוב ארוחות הצהרים כיום מורכבות מחלבון ועמילן!
לדוגמה חזה עוף\בשר בקר\דגים + תפוחי אדמה\בטטה\אורז\פסטה.
צירוף חלבון ועמילן בארוחה אחת תגרום לחוסר איזון באניזימי העיכול שיופרשו בקיבה ויובילו לעייפות, נפיחות, גזים, כאבי בטן .
2 סוגי חלבון מקבוצות שונות :
שילוב של שני סוגי חלבון מקבוצות שונות לא מומלצים בארוחה אחת
לדוגמה : חלבון מן החי וחלבון מן הצומח : קציצות בקר עם עדשים, שעועית ירוקה, כוסמת .
חלבון עם פירות חמוצים לדוגמה דג סלמון עם לימון
חלבון עם שמנים לדוגמה שניצל (מטוגן) עם שמן לטיגון לכל סוגיו
מזונות עמיליניים עם פירות לדוגמה לאחר ארוחה של אורז פסטה וכו ( ראו למעלה בהקדמה)
פירות מתוקים עם פירות חמוצים (ראו למעלה בהקדמה)
פירות חמוצים עם חלבון ואו עמילן.
ענבים בשילוב מלון\אבטיח
דגנים כגון: טירס, חיטה, אורז, שיבולת שועל, שיפון , כוסמין, כוסמת, קינואה.

צירופי מזון חיוביים שמומלץ לשלב בינהם:

פירות חמוצים בשילוב פירות חמוצים ואפשר גם אגוזים למינהם.
פירות מתוקים בשילוב פירות מתוקים.
פירות מתוקים בשילוב פירות חמצמצים.
פירות חמצמצים בשילוב פירות חמוצים.
כל סוגי החלבון\ העמילנים בשילוב ירקות ירוקים.
חלבון עם ירקות לדוגמה בשר או דגים רצוי לאכול בתוספת. ירקות ירוקים כגון חסה סלרי ופטרוזיליה.
עגבניות בשילוב ירקות ירוקים בלבד.
מזונות עמילניים עם ירקות ושומנים לדוגמה אורז עם מלפפון וטחינה.

טיפים לצרופי מזון נכונים:

נסו להימנע מאכילה ושתיה ביחד זה גורם לדילול מיצי הקיבה וייעילות האנזימים יורדת בשורה התחתונה נזק לעיקול.
נסו להימנע מאכילת מתוק וחמוץ באותה ארוחה שילוב זה משבש בצורה משמעותית את העיקול וגורם לאי נוחות בבטן גזים נפיחות והצטברות רעלים עקב הפרשה לא מאוזנת של אנזימי עיקול.
כלל חשוב מאוד לגופנו יש מנגנון טבעי שכאשר המוח משדר לנו תחושת רעב רצוי לאכול ולא להכניס מזון לגוף ללא תחושת רעב ולא להתנהל על פי זמן , כל אדם לגופו פינוי המזון מהקיבה מתבצע בזמנים שונים לכן נתבסס יותר על תחושת הרעב ולא על הזמן .

אכלו בארוחה אחד מקבוצת העמילניים לדוגמה בחרו לאכול ארוחה עמילנית בצהריים לדוגמה : בטטה, תפוח אדמה, פסטה, אורז, כוסמת ולא לשלב בינהם
לא לשלב 2 סוגי חלבון בארוחה

מה היה לנו עד עכשיו?
טרנדים

מאמרים פופולריים אחרונים

בעיות אינסטלציה נפוצות שאפשר להימנע

גילוי בעיות אינסטלציה נפוצות והבנת אופני המניעה שלהן יכולים לחסוך זמן וכסף. כמו כן, בחירה נכונה של שירות אינסטלציה מתאים לפרויקט שלך היא מפתח להצלחה. 

איך תחפשו מאמרים אקדמיים בגוגל סקולר?

גוגל סקולר הפך לכלי הכרחי עבור חוקרים, אקדמאים וסטודנטים כאחד, המספק גישה למאגר עצום של מאמרים ופרסומים אקדמיים. עם יכולות החיפוש המתקדמות ומסד הנתונים הנרחב